Jak nejlépe koupit použitý iPhone?

Zdravím všechny čtenáře, dneska se podívejme na to, jak správně a bezpečně koupit iPhone z druhé ruky. Cena použitých iPhonů totiž dosti láká a mnoho lidí poté snadno zapomenou si několik věcí před nákupem zkontrolovat.

Za prvé rozhodně dejte přednost osobnímu nákupu. Vyhnete se tímto krokem mnoha problémům. Nikdo nechce kupovat tzv. “zajíce v pytli”. Pokud si tedy domluvíte osobní schůzku, zkontrolujete na místě zda je iPhone odhlášený z iCloudu. Pokud by totiž byl stále přihlášený na jiné apple ID ke kterému neznáte heslo, nemohli byste toto zařízení nijak používat.

Dále si zkontrolujte kondici baterie a jestli je ve stejném stavu, jaký prodejce udával. To uděláte tak, že půjdete do nastavení-baterie-kondice baterie. Pokud je hodnota vyšší než 80%, je baterie relativně v pořádku. Osobně bych ale nebral iPhone s kapacitou menší než 85%.

A teď bych se chtěl podívat na často opomíjenou věc, kterou je dobré při nákupu použitého iPhone zkontrolovat a to jestli nebylo zařízení vytopeno vodou či jinou kapalinou. I do novějších iPhonů se totiž mohla dostat voda a nefunkčnost některých komponentů se může projevit až časem. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak zjistit jestli se do iPhonu voda dostala či ne. Pokud otevřete “šuplíček” na SIM kartu a uvidíte proužek bílé či stříbrné barvy, tak je zařízení z tohoto hlediska s největší pravděpodobností v pořádku. Pokud ale bude proužek červený a nebo tam vůbec nebude, nákupu se určitě vyvarujte.

Na konec bych chtěl zmínit, že se samozřejmě jedná se o mé osobní rady a za nic nezodpovídám. Na jakékoliv dotazy týkající se tohoto tématu, zodpovím mile rád buď já a nebo mý kolegové.

Jeden komentář

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..