iCloud

   ICloud je synchronizační a zálohovací služba od Applu. Je tu s námi sice téměř 10 let, ale řada lidí ho nepoužívá naplno. Proto si v tomto článku popíšeme jeho jednotlivé funkce a možnosti.

  Fotky na iCloudu

   Pokud si zapnete tuto možnost, můžete mít vaše fotografie nebo videa uložená na iCloudu. Jestli máte zařízení s velkou kapacitou disku, můžete nahrát na iCloud všechny fotky či videa a mít je v plné kvalitě i ve svém Apple zařízení. Pokud ale ve svém zařízení nemáte moc místa, můžete je též nahrát na iCloud v maximální kvalitě ale s tím rozdílem, že ve vašem zařízení zůstanou pouze kopie v menším rozlišení a tím pádem ušetříte opravdu hodně místa ve vašem lokálním zařízení. Pokaždé, když pak budete připojeni k internetu a budete potřebovat s fotkami pracovat, stáhnou se vám v plném rozlišení pouze tyto konkrétní fotografie.

   Jestli už máte fotky na iCloudu nahrané, můžete s nimi operovat i na všech ostatních zařízeních, které máte spojené přes vaše Apple ID.

iCloud Drive

   ICloud Drive synchronizuje soubory a složky mezi všemi zařízeními. V iCloud drivu si můžete automaticky ukládat veškerá data, která máte uložené na Macu ve složkách plocha a dokumenty. Poté k nim můžete opět přistupovat z jakéhokoliv zařízení a to dokonce i z počítače se systémem Windows. Pokud máte tedy například rozpracovaný dokument v pages na Macu, můžete ho klidně dodělat ve stejné aplikaci na svém Ipadu, či Iphonu a to bez jakéhokoliv složitého přesouvání souborů. Tyto soubory a složky se totiž na iCloud přesouvají zcela automaticky a ostatní zařízení, které jsou přihlášené na stejné Apple ID si je též automaticky stáhnou. 

   Poznámky a připomínky

   Další aplikace které spolupracují s ICloudem jsou poznámky a připomínky. Už nemusíte přemýšlet nad tím na jakém zařízení píšete poznámky či připomínky. Pokaždé je totiž budete mít díky iCloudu vždy po ruce v Macu, IPhonu i IPadu. Synchronizace probíhá opět automaticky a tím pádem se o tuto službu nemusíte téměř vůbec starat.

  Závěr

   Pokud ještě iCloud aktivně nepoužíváte, tak mu dejte rozhodně šanci. ICloud má totiž spoustu obrovských výhod a jeho použitím získáte ještě větší provázanost Apple ekosystému než kdy dřív.

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..