Proč je důležité vždy aktualizovat na nejnovější verzi systému?

Spousta uživatelů odkládá nové aktualizace několik měsíců a nechává systém dlouhou dobu na starší verzi. Toto odkládání ale není moc chytré řešení a v tomto článku bych vám chtěl vysvětlit proč.

   Každá nová aktualizace systému přináší bezpečnostní záplaty, které opravují chyby v daném operačním systému. Pokud tedy systém neaktualizujete, chyby nebudou záplatovány a vaše zařízení bude zranitelné. Při vydání nové aktualizace totiž Apple zpravidla vydává seznam všech chyb, které v nové aktualizaci opravil. Tyto zranitelnosti jsou tedy poté veřejně známé a útočníci se přes ně mohou dostat do vašeho zařízení. Následně je mnohem jednodušší vám ukrást data či zablokovat přístup k souborům, aplikacím a získat plnou kontrolu nad zařízením. 

   Aktualizace softwaru nejsou tedy rozhodně jen o přidávání nových funkcí a řádně doporučuji všem uživatelům co nejdříve svoje zařízení updatovat. U počítačů Mac toto platí dvojnásob, jelikož v sobě mají takzvaně otevřený systém, který je obecně náchylnější k infikování malwarem než systém uzavřený, jako je například iOS, iPadOS či WatchOS.

source of preview image: https://assets.newatlas.com/dims4/default/44b79e7/2147483647/strip/true/crop/1518×1012+141+0/resize/1200×800!/quality/90/?url=http:%2F%2Fnewatlas-brightspot.s3.amazonaws.com%2Farchive%2Fapple-software-updates-ios-watchos-1.jpg

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..