Apple iCar – Dočkáme se někdy samořídícího elektromobilu od společnosti Apple?

Určitě jste někdy zauvažovali nad tím, jaký by vypadal automobil, kdyby ho vytvořila společnost Apple. Někomu tato myšlenka může přijít směšná, jelikož jak by firma, která vyrábí telefony a počítače mohla vyrobit funkční automobil?

Spekuluje se o tom, že se Apple nejen pokouší sestrojit automobil, ale dokonce by se mělo jednat o autonomní elektromobil podobný Tesle. Apple bohužel nic takového oficiálně nepotvrdil, ale existují potvrzující důkazy, že Apple na něčem pracuje!

Jak by mohl vypadat interiér elektromobilu

Říká se, že tento projekt byl schválen již v roce 2014 generálním ředitelem společnosti Apple a přidělen viceprezidentovi, bývalému inženýrovi společnosti Ford, Stevu Zdeskymu. Později pronikly informace o tom, že značná část zaměstnanců Applu pracuje na projektu elektromobilu. Dokonce i Apple najímal kvůli projektu nové zaměstnance a existují zprávy o tom, že zaměstnanci Tesly dostávali nabídky, aby se připojili ke společnosti Apple. Debatovalo se o vzhledu spíš jako minivan a výroba měla původně začít už v roce 2020. Až  v roce 2016 se Apple rozhodl, že elektromobil bude mít funkci samořízení. Příští rok v roce 2017 společnost zaregistrovala 27 autonomních vozidel bez řidičů u kalifornského oddělení motorových vozidel. Zanedlouho se zjistilo, že jeden ze samořídicích vozů byl součástí dopravní nehody.

Předpokládá se, že společnost stále pracuje na softwaru a hardwaru pro samořídící auta jako potenciální produkt, místo vozu značky Apple. Říká se, že uvedení na trh nebude dříve než v roce 2025, takže pokud tento plán vyjde, tak si budeme muset počkat ještě nějaký čas, než uvidíme první prototyp.

All images including the preview are from the source – https://auta.cz

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..