Nový iPad Pro s M1 čipem

    IPad Pro byl snad jediný produkt, o kterém jsme téměř s jistotou věděli, že se na jarní keynote představí. To však neznamená, že by nás tento iPad nepřekvapil. Překvapil nás totiž v několika ohledech, na které bych chtěl v tomto článku poukázat.

  Procesor

  Ačkoliv jsme čekali, že se do iPadu Pro po vzoru iPadu Air dostane buď klasický nebo lehce vylepšený procesor A14, tak tomu tak není. Nově je totiž poháněn procesorem M1. Poprvé je tedy procesor z Maců přenesen i do nejdražšího iPadu. Sice zatím nemáme možnost výkon tohoto iPadu vyzkoušet, ale když se podíváme, jaký obrovský výkonnostní nárůst byl u Maců s tímto procesorem, tak se i u iPadu Pro máme rozhodně na co těšit. 

zdroj:apple.com

  Konektor 

   Letos je v iPadu Pro stále USB-C konektor, avšak nově podporuje až 40gb za sekundu, což znamená čtyřnásobné zrychlení oproti minulé generaci. Práce s externími disky tedy bude o dost rychlejší a příjemnější.

  Displej

Už v minulé generaci iPadu Pro byl displej výborný a nová generace si z něj většinu vlastností ponechala. Skvělé pozorovací úhly, velmi slušné rozlišení, obnovovací frekvence 120HZ, P3 gamut a v případě 12,9 palcové varianty disponuje technologií mini-LED, která rapidně zlepšuje kvalitu obrazu.

zdroj:apple.com

   

Závěr

U iPadu Pro 2021 došlo oproti minulé generaci k razantním změnám a rozhodně je to větší upgrade, než byl u iPadu Pro 2020. Na první pohled tedy vypadá opravdu zajímavě a teď už si musíme pouze počkat jaký bude v praxi.

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..