Můžu nabíjet iPhone přes noc?

   V poslední době se mě dost lidí ptalo na zajímavou otázku, zda je pro baterii nezdravé nabíjení přes noc. Rád bych se tedy v tomto článku nad touto otázkou pozastavil.

   Pro baterii je obecně nejlepší udržovat její kapacitu mezi 20 až 80 procenty. Nabíjení přes noc tedy samozřejmě dostává baterii mimo tyto hodnoty, jelikož se telefon nabijí za pár hodin a zbytek noci je akumulátor přebíjen. Apple proto vyvinul funkci, která nabíjení v noci zpomalí a jakmile je kapacita na 80%, tak baterii odpojí od elektřiny a iPhone funguje pouze na proud ze sítě. Zbylých 20% pak dobije až zhruba 2 hodiny před tím, než se vzbudíte. Umělá inteligence tedy vyhodnocuje v kolik hodin obvykle vstáváte aby našla ideální čas kdy má zbylých 20% kapacity dobít. Za dobu co tuto funkci používám se mi nikdy nestalo, že bych ráno vyndal iPhone z nabíječky nenabitý na 100%, takže chybovost této umělé inteligence je opravdu minimální. 

   Odpověď na otázku je tedy že bez obav iPhone nabíjet přes noc můžete. Platí to samozřejmě i pro iPad a Mac, jelikož v sobě mají stejnou funkci. Někdy ale tuto možnost nemají uživatelé defaultně zapnutou, zkontrolujte tedy v nastavení-baterie-kondice baterie, zda máte zapnutou volbu “optimalizované nabíjení.” 

source of preview image:https://cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2020/05/how-to-use-bedtime-iphone-ipad.jpg

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..