Jak se dají obnovit smazaná data z iCloudu?

iCloud je internetové úložiště od společnosti Apple, kam si lidé mohou za poplatek uložit svá data. Jelikož ho vyvíjí Apple, tak je integrovaný do všech zařízení společnosti. iCloud podporuje hned několik základních aplikací, jakými jsou Kontakty, Kalendář, Fotky nebo iTunes, které pravidelně zálohuje.

Jelikož se toto úložiště nenachází přímo v zařízení, ale ve vzdáleném serveru, tak zde není hrozba, že byste svá data ztratili např. rozbitím vašeho telefonu. Ovšem pokud jste omylem smazali něco důležitého, tak nepropadejte panice, jelikož služba iCloud uchovává vaše data ještě 30 dní po smazání.

Pokud jste nechtěně vymazali vaši fotku, pak otevřete stránku iCloud.com a poté, co se přihlásíte, klikněte na sekci “fotky” a dále na “Nedávno smazané”. Zde naleznete všechny smazané fotografie za posledních 30 dní. Když si vyberete fotku a kliknete na “Obnovit”, tak by se měla během několika málo minut objevit zpět na vašem zařízení.

Podobně to funguje když jste vymazali důležitý soubor, kontakt, kalendář, připomínku nebo záložku v Safari. Na stránce iCloud.com rozklikněte sekci “Nastavení Účtu”. Po přesunutí na spodek stránky naleznete pod názvem “Pokročilé” čtyři odkazy, kde můžete obnovit svá data. Pak stačí opět kliknout na “Obnovit” a máte svá data zpět.

I když si dáváme pozor, tak se něco takového prostě stát může. Proto je dobré vědět, až nechtěně vymažete svoji oblíbenou fotku, jak se to dá napravit.

Source of preview image: www.jablickar.cz

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..