Apple představil watchOS 9, jaké novinky přináší?

Už uběhl rok od posledního WWDC a tím pádem jsme se opět dočkali nových verzí systémů. V tomto článku bych se rád zaměřil na systém pro chytré hodinky Apple Watch, které doznali nových funkcí a vychytávek, jenž vám mohou ulehčit každodenní život.

Nové ciferníky

Jednou z novinek ve watchOS 8 jsou přepracované ciferníky. Mezi tyto nové ciferníky patří například “Lunar”, který spojuje gregoriánský a lunární kalendář či “Astronomy” zobrazující 3D pohled naší planety. 

Zdroj: Apple

Aplikace Spánek a připomínání léků

Již minulý rok jsme ve WatchOS 8 dostali novou aplikaci Spánek. Nyní byla do této aplikace přidána funkce Sleep Stages, která určí, jak dlouho jste byli v určité fázi spánku. Tímto krokem se tedy Apple Watch zase o kousek přibližují k populárnímu prstenu Oura Ring, jenž se zaměřuje právě na statistiky týkající se spánku.

Zdroj: Apple

Přes 50 % naší populace již bere pravidelně nějaké léky. Právě těmto lidem chce Apple vyjít vstříc s novou funkcí, která připomíná, kdy si máte daný medikament vzít. K jednotlivým lékům poté dostanete i upozornění, zda je můžete kombinovat s jinými léky či jestli po nich nesmíte pít alkohol.

Zdroj: Apple

Jaké Apple Watch tuto aktualizaci dostanou

Tento rok bohužel o podporu přišly Apple Watch Series 3. Apple však tyto hodinky stále prodává na svém webu, což je v podání této americké společnosti opravdu nezvyklé. Pravděpodobně ale nebude trvat dlouho, než bude jejich výroba ukončena. Zde je kompletní seznam všech podporovaných zařízení:

  • Apple Watch Series 4 (2018)
  • Apple Watch Series 5 (2019)
  • Apple Watch SE (2020)
  • Apple Watch Series 6 (2020)
  • Apple Watch Series 7 (2021)

Zdroj: Apple

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..