Apple představil nový monitor s názvem Studio display

Apple doteď oficiálně prodával pouze jeden monitor určený převážně pro profesionály, čemuž napovídala i cena, která se pohybovala okolo 150 tisíc korun. Konečně jsme se ale dočkali i výrazně dostupnějšího monitoru s názvem Apple Studio Display. Jaké jsou zde ale ústupky oproti dražšímu sourozenci a vyplatí se jeho koupě?

Specifikace

   Specifikace tohoto monitoru jsou opravdu velice dobré. Úhlopříčka displeje je 27 palců, což je pro většinu uživatelů absolutně ideální velikost. Rozlišení 5K je nadstandardní a obraz se vám tedy bude zdát velice ostrý. Ke skvělému dojmu z kvality obrazu navíc přispívá i P3 gamut, funkce True tone či jas až 600 nitů. Tento displej ale navíc obsahuje i procesor A13 Bionic, který se nacházel například v iPhonech 11. Ten umožňuje funkce jako Center stage, příkaz “Hey Siri” či Spatial Audio. Právě Spatial Audio by pak mělo mít velký podíl na kvalitě zvuku z integrovaných reproduktorů. O tuto reprodukci se stará dohromady 6 měničů z nichž jsou dva tweetery a čtyři woofery, což už je velice slušný počet a spousta lidí zřejmě nebude k tomuto monitoru potřebovat žádné externí reproduktory.

Cena

   Jak už bylo zmíněno, tak cena tohoto monitoru je výrazně nižší než u modelu s označením Pro Display XDR. Pro běžné uživatele je ale stále dosti vysoká, v základu totiž činí 42 990 korun. Pokud byste chtěli sklo s nanotexturou, tak si připlatíte dalších 9000 korun a 12 000 korun za stojan s nastavitelným náklonem a výškou. V nejvyšší konfiguraci vás tedy Apple Studio vyjde na 63 990 korun. Dle mého názoru se pro běžné uživatele vyplatí mnohem více než Pro Display XDR, musíte se ale samozřejmě rozhodnout, zda vám tento monitor za takové peníze stojí. Pokud jste grafik, fotograf či střihač a používali byste tento displej jako pracovní zařízení, tak dle mého názoru si danou cenu absolutně obhájí. Na sledování filmů, videí a vyřizování mailů bych osobně vybral monitor z jiné cenové kategorie.

source of all images: https://www.apple.com

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..