První pohled na iPhone 13 Pro a 13 Pro Max

Jako každý rok se na podzim představily nové iPhony. Rád bych se proto s vámi podíval na rozdíly oproti minulé generaci u variant s přídavkem Pro. 

Fotoaparáty

   Začal bych fotoaparáty, které doznaly slušného zlepšení. Největším vylepšením je zřejmě přidání nového režimu pro natáčení s názvem Cinematic Mode. Ten totiž automaticky nebo manuálně přeostřuje mezi jedotlivými osobami jako je tomu u drahých filmových kamer. Ostření si navíc můžete též celé přepracovat až v postprodukci. 

   Dále byl vylepšen i teleobjektiv. Ten je nově až trojnásobný, takže nabízí větší přiblížení. Samozřejmě ale musíte počítat s horší světelností, která je momentálně na hodnotě f2,8. 

    ProMotion displej

   Hodně důležitá novinka je též nový 120Hz displej. Obraz tedy bude výrazně plynulejší a Apple v tomto ohledu konečně dohání konkurenci. Tato vysoká obnovovací frekvence se bude zapínat automaticky v případě, kdy je opravdu potřeba. Když tedy bude na iPhonu zobrazen pouze statický obraz, obnovovací frekvence se sníží až na 10Hz a tím se prodlouží výdrž baterie. 

   Nová paměťová varianta

   U iPhonu 13 Pro a 13 Pro Max přibyla nová možnost výběru úložiště. Na výběr totiž bude i varianta s 1TB paměti, kterou většina lidí nemá šanci využít. Pro malou skupinu uživatelů, která hodně natáčí videa a má u své 512GB varianty málo volného místa je ale tohle skvělá zpráva. Za více paměti si však samozřejmě budete muset řádně připlatit.

    Procesor

   Jako procesor zde je samozřejmě Apple A15 Bionic, který opět předčil konkurenci. I výkon minulé generace iPhonů drtivé většině uživatelů naprosto dostačoval, rozhodně však není na škodu mít ve výkonu ještě navíc nějakou rezervu.

A nakonec bych vám chtěl sdělit ceny, které jistě potěší. Ačkoliv jsou totiž ceny v USA stejné, tak v České Republice se dočkaly iPhony zlevnění. Za iPhone 13 Pro zaplatíte 29 000 korun a za iPhone 13 Pro Max pak 32 000 korun. 

source of all image in this article: https://www.apple.com/apple-events/

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..