Dočkáme se někdy české Siri?

Siri je virtuální asistent na hlasové příkazy, který nám pomáhá v Apple produktech už od roku 2011. I přes to, že každým rokem doufáme, že přijde tato novinka, tak doteď nebyla Siri přizpůsobena na příkazy a mluvení v češtině. Dočkáme se tedy někdy české Siri?

Zdroj: https://istyle.cz/

Hned na začátku vás chci upozornit, jelikož Apple nepotvrdil nic o lokalizaci Siri do češtiny, ani o tom, že se na něčem skutečně pracuje. Češi na českou Siri čekají už od jejího samotného vydání, a proto se vymýšlí různé konspirační teorie. Většina teorií jsou pouze nepřímé důkazy, ze kterých nemusí být úplně jasné, jestli se opravdu něco chystá, nebo vůbec.

Zdroj: https://www.ceskymac.cz/

Jeden z přesvědčivých důkazů je fakt, že Apple na podzim v roce 2020 otevřel pozice na svých kariérních stránkách, na nichž se nacházelo několik pozic zabývajících se právě Siri a nejspíše jejího překladu do češtiny. Například jméno jedné pozice je Siri Annotation Analyst – Czech Speaking, což v po překladu můžeme vysvětlit, jako člověka, který analyzuje příkazy pro Siry v daném jazyce a následně je učí.

Z nepřímých důkazů je nejzajímavější fakt, že stránky Apple support jsou postupně překládány do českého jazyka. To značí postupnou lokalizaci Applu do češtiny, a proto by dávalo smysl lokalizovat také Siri. Na českou Siri si bez pochyb budeme muset počkat ještě pár let, ale až to přijde, tak jistě nebudeme litovat.

Source of the prewiev image: https://www.zive.cz/

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..