Jak zvýšit životnost baterie ve vašem Apple zařízení

Každá baterie časem stráví svoji kapacitu a po pár letech je potřeba ji vyměnit. Nesprávným zacházením ale můžete tento proces hodně urychlit a je tedy potřeba dodržovat několik pravidel.

    Nepoužívejte zařízení v nízkých nebo vysokých teplotách

    Asi nejdůležitější věc, která má obrovský dopad na kondici baterie jsou buď nízké nebo vysoké teploty. IPhony a iPady byste měli udržovat v rozmezí 0-35℃ a Macbooky pouze mezi 10-35℃. Jakmile se dostanou mimo tento rámec, baterie dostává opravdu zabrat a ztrácí razantně svoji životnost. 

    Při nabíjení vyndejte iPhone či iPad z krytu

    Další tip jak nezatěžovat vaši baterii je nenechávat na vašem telefonu či tabletu při nabíjení kryt. Toto se týká hlavně opravdu mohutných krytů a scénářů, kdy při nabíjení hrajete ještě například nějakou hru náročnou na výkon. Baterie by se totiž mohla výrazně poškodit.

    Nepoužívejte nekvalitní nabíječky

    Používání nekvalitních nabíječek může mít na baterii opravdu fatální následky. Vyvarujte se tedy prosím jakýchkoliv levných nabíječek od neznámých výrobců. Na trhu najdete mnoho renomovaných značek, které vyrábí kvalitní příslušenství za přijatelnou cenu.

source: https://i.ytimg.com/vi/abq4RUmStFY/maxresdefault.jpg

   Nenechávejte baterii dlouho úplně vybitou

   Pokud víte, že nebudete váš telefon dlouho používat, nenechávejte ho úplně vybitý nebo nabitý na 100 procent. Baterie by mohla totiž časem degradovat a nejvýhodnější je ji nechat na 50 procentech a telefon vypnout. 

    Snažte se neklesnout pod 20 procent nabití baterie

   Tento tip neberte úplně doslova, protože jsou samozřejmě situace, kdy se baterie pod 20 procent dostane. Když se to však stává pravidelně, není to pro baterii úplně výhodné.

source of preview image:https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/social/ios-battery-performance-social-card.jpg

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..