Jak si nenechat ukrást účet na sociálních sítích

V poslední době se čím dál více setkávám s případy, kdy je na dané sociální síti někomu odcizen účet. Podpora u těchto sítí je pro běžného uživatele opravdu těžko dosažitelná a účet tedy daný člověk zpátky téměř nikdy nedostane. Je tedy na místě udělat co nejlepší zabezpečení, aby se nikdo k vašemu účtu nedostal. 

    Mějte silné heslo

    Opravdu důležitá věc je mít silné heslo. Udělejte si proto delší heslo obsahující nejlépe malá i velká písmena, číslice a speciální znaky. Nepoužívejte jako heslo například svůj datum narození či jméno vašeho domácího mazlíčka, jelikož takové heslo se dá lehce uhodnout. 

   Nepoužívejte jedno heslo na všechny služby

   Rozhodně se vyhněte používání pouze jednoho hesla na mnoho služeb. Pokud například někdo uhodne vaše heslo na Instagram, pravděpodobně bude zkoušet stejné heslo na mnoha dalších internetových službách. Je samozřejmě nereálné si zapamatovat desítky či stovky hesel, a proto na máme na tento problém řešení, což je správce hesel. Máte na výběr z mnoha variant jako například Apple klíčenka, OnePassword či LastPass. 

   Zapněte si dvoufázové ověření

    Snad nejdůležitější věc z hlediska zabezpečení účtu je mít zapnutou dvoufázovou autentifikaci. Pokaždé, když se přihlásíte svým heslem po vás bude daná stránka vyžadovat ještě ověřovací kód. Ten vám buď pošle pomocí SMS nebo vygeneruje v aplikaci, která je na dvoufázové ověřování určená. I kdyby tedy někdo uhodl vaše heslo, budete mít další vrstvu zabezpečení vašeho účtu.

source of preview image- https://techcrunch.com/wp-content/uploads/2018/04/instagram-download-your-information.png

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..