Jak ušetřit mobilní data na cestách a rychleji surfovat na internetu?

 Určitě jste se dostali do situaci, kdy jste si chtěli z vašeho iPhonu udělat Hotspot pro váš MacBook. I pár minut však dokáže z vašeho mobilního tarifu vysát obrovské množství dat, jelikož MacOS začne stahovat aktualizace, synchronizovat iCloud a dělat spousta dalších procesů náročných na připojení k síti. Abyste tomuto nechtěnému využívání internetu jinými aplikaci zabránili, tak nejjednodušší řešení je stažení aplikace třetí strany. Konkrétně se jedná o aplikaci TripMode a chtěl bych vám ji v tomto článku představit.

Design 

   Jako vždy bych chtěl začít zhodnocením designu, který je dle mého názoru velice povedený, jednoduchý a přímočarý. Na hlavní stránce vidíte jak součet spotřebovaných dat, tak i kolik dat využila každá jednotlivá aplikace zvlášť. Dále je zde samozřejmě přepínač, který zapíná a vypíná síťový úsporný mód.

Funkčnost

   Celá aplikace funguje na principu vypínání jednotlivých procesů, které využívají internet. Když zapnete úsporný režim dat, tak se v základním nastavení vypnou cloudové synchronizace a aktualizace, nastavit si však můžete vypnutí připojení i u dalších aplikací. Tato funkce se hodí v případě, kdy nejste připojeni na wifi a využíváte osobní Hotspot ze svého mobilního telefonu nebo když chcete jen rychleji brouzdat na internetu, protože tyto synchronizace vám připojení výrazně zpomalí. Při připojení k osobnímu Hotspotu se tento režim navíc zapne automaticky, takže se vám nestane, že byste na zapnutí zapomněli.

   Další velice užitečná funkcionalita je přidání datového limitu. Velmi jednoduše si totiž můžete nastavit kolik dat chcete maximálně využít a po vyčerpání tohoto limitu se připojení k internetu automaticky vypne. Tato aplikace vás tedy ušetří vyčerpání celého datového limitu nebo poplatků za data, která jste spotřebovali navíc.

   Pokud si chcete nastavit rozvrh na zapínání TripModu, tak můžete jít do nastavení a jednoduše si nastavit, kdy se má úsporný režim zapnout. Po tomto kroku už můžete téměř úplně zapomenout, že TripMode v počítači máte a můžete se soustředit pouze na práci.

Shrnutí

   Aplikace se mi celkově hodně líbila a sám ji denně používám. Doporučil bych ji všem uživatelům Macbooků a dokonce i stolních iMaců, protože rychlejší brouzdání na internetu se hodí téměř každému. Za dobu testování jsem navíc nenarazil na žádné bugy a celá aplikace se jeví jako velmi stabilní. 

Cena

   Cena této aplikace je 379 korun za licenci pro jeden počítač. Další varianty jsou “Plus”, která obsahuje navíc licenci i pro Mac se starším MacOS a “Multi” licence obsahující Windows verzi a možnost používat Tripmode až na pěti počítačích Mac. Ceny za Plus a Multi variantu jsou 499 a 1250 korun. 

   Pokud si nejste jisti koupí této aplikace, tak si můžete zdarma stáhnout zdarma trial verzi, která obsahuje stejné funkce jako placená, ale je pouze časově omezena. Zde je odkaz- https://tripmode.ch .

Nakonec bych chtěl zmínit, že aplikaci TripMode jsem dostal od vývojářů David, Ludovic and Pierre zdarma na testování. Za tento článek jsem ale nedostal žádný honorář a vše co interpretuji jsou moje nijak neovlivněné osobní názory.

source of preview image: https://cdn.mgig.fr/2021/03/mga-bcbcabee-w375-w1500-w750_accroche.jpg

source of image: https://ucarecdn.com/93461b1e-2f33-4670-b067-323db34f26bb/tripmode3-screenshot.png

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..