iPhone 13 a iPhone 13 mini – Novinka, která se zalíbí i tobě!

Jak jistě víte, na poslední Apple Eventu se objevil mimo jiné i nový iPhone 13 společně s iPhone 13 mini. Kromě nabouchaného hardwaru a kamerou s úžasnými funkcemi, se nový iPhone může chlubit i jinými parametry, které si teď představíme.

Nový čip A15 Bionic

Jedna z nejlepších věcí na novém iPhonu je jistě nový, bleskově rychlý čip A15 Bionic, který šetří baterii, zdokonaluje fotoaparát a hlavně zvyšuje rychlost celého zařízení. Jak samotný Apple řekl, tak iPhone 13 má díky čipu A15 Bionic o 50% rychlejší procesor a o 30% rychlejší grafiku, než u konkurence. Jak už bylo zmíněno, nový čip pomáhá, aby vaše baterie v iPhonu vydržela co nejdéle a to i klidně o 2,5 hodiny, než na předešlém modelu. Samozřejmě iPhone 13 mini je na tom trochu hůře, proto vydrží pouze o 1,5 hodiny déle.

Vylepšený fotoaparát

Čím se může iPhone 13 a iPhone 13 mini chlubit, je nový ultraširoký fotoaparát s lepší optickou stabilizací obrazu. Dokáže zachytit o 47% víc světla, takže focení při nedostatku osvětlení nebude problém. Taktéž díky ultraširokému foťáku, s 120 stupňovým zorným polem, vyfotíte z blízkosti celou vaši partu bez problému. Nový fotoaparát nabízí hned několik módů jako je filmařský nebo noční režim. Filmařský režim, jak už nejspíš tušíte, vám umožňuje dělat záběry, jako z opravdového filmu. To dělá tím způsobem, že automaticky při nahrávání zaostřuje na daný objekt a vytváří úchvatné přechody zaostřující na jiný objekt. Tím filmaři dávají divákovi najevo, kam se má zrovna soustředit.

Kromě menšího výřezu v displeji, voděodolnosti a odolnosti konstrukce, může nový iPhone nabídnout vylepšený XDR OLED displej, který je o 28% jasnější, než u předchozího modelu. Nabízí tak jas až 800 nitů a s HDR až 1200 nitů.

Kolik bude stát?

V základní verzi je v iPhone 13 (mini) k dispozici 128GB. Samozřejmě je možné mít v iPhonu 256GB, nebo dokonce i 512GB. Základní verze iPhonu 13 bude stát od 22 990 Kč a iPhone 13 mini od 19 990 Kč.

Tak co, udělal na vás nový iPhone dojem? Podělte se o váš názor v komentářích!

All images including the preview are from the source – https://youtube.com

Jeden komentář

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..