Apple představil trojici nových chytrých hodinek, jaká vylepšení přinášejí?

Jako každý rok proběhla zářijová Keynote, která byla tradičně v duchu iPhone a Apple Watch. Právě na Apple Watch se podíváme v tomto článku, a to na všechny tři modely, které byly nově představeny. 

Apple Watch Ultra

Asi nejočekávanějším produktem letošní keynote byly Apple Watch Ultra. Až do této chvíle velel trhu se sportovními hodinkami Garmin, který neměl v tomto segmentu téměř žádnou konkurenci, nyní však Apple vydal pro Garmin opravdovou konkurenci. 

Design

Ačkoliv se mohou zdát Apple Watch Ultra na první pohled stejné jako klasické Apple Watch, tak designových změn se zde odehrálo opravdu mnoho. Jednou z těch nejzásadnějších je rozhodně zapuštění displeje do samotného těla. U minulé generace je totiž displej na Apple Watch po hranách zahnutý, což možná vypadá lépe, ale z hlediska funkčnosti je toto řešení dosti nepraktické. Pro větší odolnost se tedy Apple rozhodl ochranné sklo zarovnat s rámem, aby snížil pravděpodobnost rozbití při pádech.

zdroj: Apple.com

Konstrukce

Další viditelnou novinkou je i materiál samotného těla hodinek, které je vyrobeno z titanu. Tento materiál umožňuje obrovskou odolnost a zároveň malou váhu, což je opravdu skvělá kombinace. Celé Apple Watch poté podléhají vojenské certifikaci MIL-STD 810H a voděodolnosti až do 100 m. S odolností proti mrazu a vysokým teplotám se tedy tyto hodinky stávají opravdu skvělými parťáky pro jakýkoliv extrémní sport.

zdroj: Apple.com

Baterie

Největší slabinou Apple Watch byla vždy výdrž baterie. „Ultry“ však svojí výdrž zlepšili, a to opravdu znatelně. Z původních 18 hodin se totiž výdrž zdvojnásobila na 36 hodin v normálním a 60 hodin v úsporném režimu. Z jednodenních hodinek se tedy rázem stává zařízení, které zvládne bez problému 2-3 dny.

Apple Watch Series 8

Ačkoliv jsou Apple Watch Ultra opravdu přelomovým produktem, tak o osmé sérii těchto hodinek se bohužel toto tvrzení říct nedá. Oproti minulé generaci se totiž dočkali pouze tří vylepšení, a to nového procesoru, detekce autonehody a senzoru pro měření teploty. Asi nejzajímavější je však právě měření teploty, které s přesností 0,1 stupňů Celsia dokáže jak v průběhu noci, tak i dne měřit vaši teplotu. V případě, že bude vaše teplota buď moc nízká či vysoká, tak vás hodinky sami upozorní. Jde tedy jasně vidět, že primární směr Applu u chytrých hodinek je stále zdraví.

zdroj: Apple.com

Apple Watch SE

Jako poslední zde máme odlehčenou verzi, která se dočkala snad ještě méně vylepšení než osmá série. Jedinými praktickými vylepšeními jsou tedy procesor, který umožňuje o 20 % vyšší výkon a detekci autonehody, jenž převezmou od Apple Watch Series 8. Pokud jste však plánovali upgrade na starší Apple Watch SE, tak nová generace, která je navíc o 300 korun v základu levnější bude rozhodně rozumná volba.

zdroj: Apple.com

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..