Apple Lossless a Spatial Audio

Do Apple Music se v poslední době přidalo mnoho novinek, které mohou být pro určitou skupinu uživatelů dost zásadní. Jaký význam ale mají pro běžného Apple uživatele? Na to bych se rád podíval v tomto článku.

Apple Lossless Audio

Ještě do nedávna nabízelo Apple Music streamování a stahování v AAC kodeků s rozlišením 256 kb/s. Tato kvalita je nativně používána například ve sluchátkách AirPods a AirPods Pro a většině uživatelům stačí. Nově ale bude umožněna kvalita až 24 bitů/192kHz, která překonává i CD přehrávače. Bluetooth však není schopné tolik dat přenést, a proto lze v tomto rozlišení streamovat hudbu pouze přes kabel nebo AirPlay. Jediná sluchátka z řady AirPods se kterými budete moci tento kodek použít jsou AirPods Max, která musí být ke zdroji připojená kabelem, takže většina lidí Apple Lossless Audio zřejmě nevyužije.

   Pokud chcete Apple Lossless Audio používat, přejděte do nastavení-hudba-kvalita zvuku a poté už si jen vyberte v jakých scénářích chcete vyšší kvalitu zvuku.

  Spatial Audio

Funkce Spatial Audio už přišla před několika měsíci do AirPods Pro, kdy měla zlepšit zážitek zejména u sledování filmů. Nově by ale měla být podporována v Apple Music s možností využití i na sluchátkách konkurenčních značek, kde je prostorový efekt bohužel značně osekaný. Nejlepší zážitek z poslechu díky nativní podpoře dostanete tedy u všech modelů AirPods a vybraných sluchátek Beats. 

   A jak tedy začít Spatial Audio používat? Přejděte do nastavení-hudba-Dolby Atmos. Pokud chcete prostorový efekt pouze na nativně podporovaných sluchátkách, zaškrtněte automaticky. V případě, že byste chtěli používat Dolby Atmos i na ostatních audio zařízeních, klepněte na volbu vždy zapnuto. Pro použití jak Spatial Audia, tak i Apple Lossless potřebujete minimálně iOS 14.6.

source: https://mspoweruser.com/wp-content/uploads/2020/06/Apple-AirPods-Pro-Spatial-Audio.jpg

source of preview picture: https://www.ilounge.com/wp-content/uploads/2020/12/Apple-Music-.png

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..